Udgivet i Skriv en kommentar

Fresh-nyt

Alt skal være Frisk! Frisk! Frisk! og hvis du ikke lige fangede det selvom jeg skrev det tre gange, med stort begyndelsesbogstav og med udråbstegn bagefter, så skriver jeg det lige igen: Pis!

Hvis alt skal være så skide fresh, hvorfor blev jeg så overtalt til at få et køleskab? Deri kan jeg holde en agurk nogenlunde urynket i flere timer, men det er jo ikke godt nok! Hvis ikke jeg får jord i håret når jeg gnasker sushi-kartofler direkte fra et hul i 30cm spagnum, er det jo ikke fresh. (“Fresh”skal her læses i et overstyrret toneleje, og gerne med et meget langt “e”)

Skulle det ske at kartoflerne befandt sig i den del af min tilværelse, jeg har valgt at kalde “Spanden i hjørnet af køkkenet” og spirrede, ville jeg få gratis kartofler, hvilket umiddelbart ville være en bonus her i denne umiddelbare krisetid. Desuden har jeg altid haft det svært med det der Freeeshness. Derfor er kyllinger en af mine favoritter: De skal skamkoges i smadder, og når de så ligger som en gang trevlet snask, i bunden af den udkogte gryde, så skal det sgu steges! Vi skal jo ikke have salmonella! Jeg tænker derfor at en stor del af freshness-trangen kunne udrydes med nogle flere bakterier: “Hvis du ikke frituresteger den der artiskok, så imploderer din brystkasse og trykker din lever ud af munden og dine lunger ud af røven” Det ville nok osse sætte en stopper for de mange kyllinge-sushi-steder vi ikke har set endnu.

Men det er jo ikke kun grøntsager der stadig skal leve mens man spiser dem.
Mange af mine legekammerater synes det er helt vildt fedt når der serveres et dyr, der dårligt er holdt op med at bisse, og stadig bræger når man bidder. De ymter bla: “Det er godt nok frisk kød, det her”, “Din onkel fra Hjämtland må osse nakke et par stykker til mig” eller “Den skolepige kan max være 14, så mør hun er” men det siger mig egentlig ikke så meget. Det passer mig fint at være kreationens herre. Jeg kan lide tanken om at have pløkkede dyr hængende i flere dage før det behager mig at æde dem. Og ikke bare dyrene selv, men osse foderet til deres afkom; mælk!

Mælk der står i mit køleskab for længe bliver til Ymer. Skulle det ske at min ymer står for længe, så bliver den til ost. Nu kommer så det fede: OST KAN IKKE STÅ FOR LÆNGE!!! Hvis ost står længe blive det til en delikatesse. En delikatesse man skal have løgringe og sky ovenpå, og drikke snaps til. I dette tilfælde tror jeg at jeg tager den cervelatpølse der har gærret siden 1998. Den er skarp, holder 65%, og grønt er godt for øjnene.

Leave a Reply