Udgivet i Skriv en kommentar

Pandemi-Nyt IV

Hey du! Var der lige noget, der krillede i halsen dér? 

Og hvad skal man så (ikke, lade være med at undlade at huske ikke at glemme at afvise blankt som en sandhed, der aldrig var helt løgn men dog det modsatte af det intenderede.) gøre ved det?

CoronaVirusen skal ikke betragtes som hovedgaden i Holbæk – mere som en slags mulvarpesaks.

Som altid i krisetider, vender folk sig mod autoriteter og eksperter for at modtage nødvendige råd, vejledninger eller bare en betryggende besked om, at alt nok skal gå.
Som aldrig før lytter befolkningen til de kloge hoveder og tager til efterretning.

 Og mens de gør det, så skynder vi os – her fra Pöllz mer’ Pöllz – at komme med vores egen lille karantæne-service, der skal få danskerne og alle de otteogtyve andre, der osse taler dansk, igennem krisen på bedste beskub. Vi kan jo ikke synge ‘Det er idag et vejr’ hele tiden.

 En række huskeregler, der klæder danskerne på i overlevelsesvejledningernes joggingsæt. Det skal være nemt – det skal være en huskeremse!

Hvem husker ikke N.O.S.S.E. der skulle hjælpe skolebørn med at huske at skylle bægrene efter brug. Eller M.E.N.G.E.L.E. der skulle hjælpe det syltende folk med at huske et eller andet. Jeg ved ikke hvad – jeg sylter ikke.

Derfor: Lad os holde den foreskrevne afstand, spritte stavepladen af og huske:

Cannelloni
Denne pastatype har, så vidt gættet, intet med sygdommen at gøre – men den er ikke desto mindre værd at huske på. Så husk på den. Med sovs. Eller sauce.
Bord
Hvis du er et bord, er du ikke i den umiddelbare faregruppe. Du bør dog være indstillet på, at både folk med høje forventninger eller rigeligt grill-bestik kan finde på, at putte dug på dig – måske en gul én, nu det er påsketid.
Regnbukser
Regnbukser er blå og nemme at skylle af og få forholdsvist fuldstændigt rene. Vær som en regnbuks – bare uden lommer, limede syninger og eklatant mangel på evening-wear potentiale. Vær i virkeligheden mere som en porcelæns-nederdel. ‘Røv’ begynder i øvrigt osse med ‘R’ – just saying.
Overflader
Overflader renset med Stilton-ost, viser sig i gennemsnit at blive berørt af langt færre fingre, end fletkurve med friskbagte, lækre boller, der slet  ikke er noget som helst ulækkert ved. Har du husket dine lygter?
Nej!
Nej – Bare lad være. Formanden (M/K) for danskerne har talt. Stop! Stands! Hør op! Hold inde! Bi lidt! Tøv to kender!  Ellers kommer I aldrig ud igen! Vent lige lidt og stop så igen.
Tag-selv-bord
Du vil i denne tid måske opleve at finde dig selv helt, helt alene ved buffeten – Dette skyldes at mange forveksler ‘karantæne’, med ‘kantine’ – Det er helt almindeligt, og noget at være nervøs over.

Rådet kan du tage eller lade være. Hvis du lærer det uden ad og husker det og forstår det, er det med sikkerhed tid at søge læge.

Leave a Reply